Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Włoskie ciasteczka migdałowe – cantucci
Lifestyle

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Włoskie ciasteczka migdałowe – cantucci

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Co powiecie na osłodzenie sobie chłodnych, grudniowych wieczorów? We wtorek 8 grudnia prawdziwa gratka dla miłośników kulinarnych doznań. Tym razem mistrzyni włoskiej kuchni Cristina Catese pokaże, jak zrobić cantuccipyszne klasyczne ciasteczka z migdałami prosto ze słonecznej Italii.

Cantucii to rodzaj włoskich ciasteczek popularny przede wszystkim w Toskanii. Pochodzą z miasteczka Prato, położonego blisko Florencji. To, co je wyróżnia to bogactwo grubo siekanych migdałów z wyczuwalną pomarańczową lub cytrynową nutą. W związku z tym, że należy je piec dwa razy są niezwykle kruche i chrupiące, Najlepiej smakują zanurzone w winie lub kawie.

W czasie wtorkowych warsztatów będzie można poznać tajniki robienia tego przysmaku pod okiem specjalistki z Akademii Kulinarnej Whirpool. Cristina Catese pochodzi z Włoch, ale od 17 lat mieszka w Polsce, gdzie prowadzi zajęcia z gotowania oraz dzieli się swoim doświadczeniem na łamach popularnych magazynów kulinarnych.

Warsztaty mają charakter bezpłatny. Transmisja rozpocznie się o godz. 15.00 na profilu FB i będzie trwała przez pół godziny. Listę potrzebych składników oraz narzędzi niezbędnych do gotowania znajdziecie na stronie wydarzenia.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*