Artykuł sponsorowany
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.
Wesele – ta jedna z najważniejszych w życiu okazji do świętowania – powinno odbywać się w miejscu nie tylko eleganckim, ale też komfortowym. Kiedy czujemy to „coś”, wchodząc do wnętrza kolejnej z wybieranych sal, warto zatrzymać się i przeanalizować, czy oprócz świetnej atmosfery zapewni też maksymalny komfort.
Sala, na której odbędzie się zabawa po ślubie, a także jej otoczenie – to rama dla wspomnień, zdjęć i świętowania. To tu państwo młodzi ucztują w gronie najbliższych, tu późno w nocy zaśpiewają „Cudownych rodziców mam…” i zjedzą pyszny tort, tu nagrają film, który będzie można oglądać przez kolejne lata. Dlatego tak ważne jest, by zwrócić uwagę na kilka elementów.
Przestronna, a jednocześnie przytulna, sala weselna to marzenie niejednej pary młodej. Jej wielkość wybieramy pod kątem liczby gości. Taka o powierzchni 400 m2 pomieści ok. 300 gości. Dodatkowo na sali powinno być miejsce do tańczenia i obszar ze stołami, które można ustawić tak, jak zażyczą sobie gospodarze wieczoru. Kolejny element to dekoracje. Warto postawić na taką salą, która zostanie udekorowana zgodnie z gustem państwa młodych. Organizatorzy imprezy powinni umieć podpowiedzieć, jakie są aktualne trendy, zaproponować rozwiązania i dobrać stroiki, obrusy, zastawę i dodatki w stylu, który najbardziej odpowiada państwu młodym. Może to być urokliwy, ożywczy styl rustykalny, zawadiacki retro lub efektowny boho, albo prosta i zawsze elegancka klasyka. Wśród dekoracji domów weselnych w okolicach Lublina wyróżniają się kompozycje kwiatowe i dodatki sali hotelu Trzy Róże, które zachwycają precyzją wykonania i stanowią piękne tło. Realizacje dekoracji można zobaczyć na stronie https://www.trzyroze.pl/
Wyśmienite menu to podstawa dobrej zabawy. Powinny znaleźć się w nim różnorodne dania nie tylko mięsne, ale też wegetariańskie lub wegańskie. Desery z kolei to zwieńczenie uczty. Dobrze przygotowane sprawiają, że nogi rwą się do tańca, nawet bez toastu. W menu weselnym z reguły znajdziemy potrawy tradycyjne, takie jak rosół, żurek, tatar czy polędwiczka wieprzowa, i te bardziej wyszukane, np. dorsz z ryżową chrupką. Może znajdzie się w nim też coś dla fanów street food, np. burger wołowy, w wykwintnej odsłonie w bułce ziemniaczanej i z serem camembert. Dla wielbicieli smaków wsi niektóre domy weselne przygotowują pyszny wiejski stół, który integruje i stanowi niemałą atrakcję wesela.
Organizatorzy, którzy będą mieli zaszczyt przygotować wesele, powinni wiedzieć, czego dopilnować, aby było to wydarzenie w pełni komfortowe dla wszystkich. Warto zwrócić uwagę na to, czy sami wychodzą z inicjatywą, czy proponują ciekawe rozwiązania i w jaki sposób rozmawiają z potencjalnymi klientami. Inne elementy, które mogą zaważyć na powodzeniu imprezy, to:
Świętowanie niezapomnianych chwil powinno odbywać się w otoczeniu, które otuli przyjazną atmosferą, a jednocześnie podkreśli wagę wydarzenia. Wybór takiego miejsca opiera się na tym pierwszym wrażeniu, ale też ocenie ważnych elementów i kontakcie z organizatorami, którzy powinni być ludźmi w pełni zaangażowanymi, znającymi „od podszewki” wymogi weselnej imprezy.